Pavlíková sekaná z pekárne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 26054x
Pripraviť dobrú domácu sekanou možno nielen klasicky, ale aj v domácej pekárni. Výhoda je jediná, ale za to zásadné. Nie každý má trpezlivosť vybouchat z gule vzduch, aby sekaná nerozštiepené.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
25 dkg | anglická slanina |
1 lyžica | majorana |
1 lyžička | mletý kmín |
2 lyžice | voda |
10 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | údená sladká paprika |
1 lyžička | mletý korenie |
2 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
1 lyžička | celý rasca |
5 ks | rožok |
1 lyžica | soľ |
podľa chuti: | |
50 dkg | mleté mäso |
Postup prípravy receptu
Cibuľu očistíme a spolu so slaninu ju nakrájame na kocky. Spoločne je orestujeme dozlata. Zmes necháme vychladnúť. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zatiaľ vložíme do domácej pekárne ostatné suroviny. Vsypeme slaninu a všetko necháme v pekárni uhníst. Po ukončení miesenia odstránime z pekárne hák alebo háky, dno zakryjeme plátky anglickou slaninou. Zapneme pečenia minimálne na 1 hodinu, ale odporúčam pridať 15 - 20 minút. Pavlíková sekaná z pekárne sa mi najlepšie osvedčila so zemiakovou kašou a šalátom z červeného kyslej kapusty. Dobrá je aj studená.