Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pavlíková sekaná z pekárne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26054x
Pavlíková sekaná z pekárne

Pripraviť dobrú domácu sekanou možno nielen klasicky, ale aj v domácej pekárni. Výhoda je jediná, ale za to zásadné. Nie každý má trpezlivosť vybouchat z gule vzduch, aby sekaná nerozštiepené.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pavlíková sekaná z pekárne
recept Pavlíková sekaná z pekárne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

25 dkg anglická slanina
1 lyžica majorana
1 lyžička mletý kmín
2 lyžice voda
10 strúčikov cesnak
1 lyžička údená sladká paprika
1 lyžička mletý korenie
2 ks vajcia
1 ks cibula
1 lyžička celý rasca
5 ks rožok
1 lyžica soľ

podľa chuti:

50 dkg mleté mäso

Postup prípravy receptu

Cibuľu očistíme a spolu so slaninu ju nakrájame na kocky. Spoločne je orestujeme dozlata. Zmes necháme vychladnúť. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zatiaľ vložíme do domácej pekárne ostatné suroviny. Vsypeme slaninu a všetko necháme v pekárni uhníst. Po ukončení miesenia odstránime z pekárne hák alebo háky, dno zakryjeme plátky anglickou slaninou. Zapneme pečenia minimálne na 1 hodinu, ale odporúčam pridať 15 - 20 minút. Pavlíková sekaná z pekárne sa mi najlepšie osvedčila so zemiakovou kašou a šalátom z červeného kyslej kapusty. Dobrá je aj studená.

Komentáre k receptu Pavlíková sekaná z pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty