Patizonové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 73246x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | väčšie vajcia |
50 g | hladká múka |
1 ks | cibula |
1,5 kg | patizón |
podľa chuti: | |
majorana | |
Rasco | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
tuk na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Všetky patizón olúpeme, prekrojíme a lyžičkou vykrojíme semená. Dužinu nastrúhame, vytlačíme z nej vodu. Cibuľu olúpeme a najemno nasekáme. Pridáme ju k patizonům, doplníme vajcia, soľ, korenie, rasca, majoránku a múku. Všetko premiešame, spojíme a necháme chvíľu odležať. Placky smažíme v lívanečníku, ktorý pred každým novým pečením pomažte tukom. Patizonové placky podávame s čerstvou zeleninou.