Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pastierske stehno

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 188743x
Pastierske stehno

Dobrota, ktorú pohostíte treba aj kráľovskú návštevu

vytlačiť recept Pastierske stehno
recept Pastierske stehno sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

80 g horčica plnotučná
1 lyžica worcesterská omáčka
soľ
80 g jemný kečup
1 ks pór
800 g bravčová stehno
4 lyžice olej
150 g moravské údené
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Moravské údené, rovnako ako bravčové stehno pokrájame na rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Olej rozohrejeme a najskôr orestujeme rezančeky moravského údeného. Štvrtinu po opečenia vyberieme a uschováme na ozdobu. Do panvice pridáme mäso a sprudka opekáme asi 5 minút. Potom pridáme cibuľu, pór, soľ, worcestr a restujeme ďalšie 3 minúty. Nakoniec vmiešame horčicu s kečupom, prehrejeme a servírujeme. Na tanieri zdobíme orestovanými odloženými prúžky. Vhodnou prílohou sú hranolčeky alebo americké zemiaky.

Komentáre k receptu Pastierske stehno (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt