Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pasticcio

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3277x
Pasticcio

Taliansky cestovinový pokrm pasticcio sa pripravuje podobne ako lasagne.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Pasticcio
recept Pasticcio sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice smotana na šľahanie
250 g Fusilli
40 g parmezán
2 lyžice olivový olej

omáčka:

2 lyžice petržlen
600 g mleté hovädzie mäso
korenie
soľ
125 ml suché biele mlieko
2 lyžice olivový olej
1 ks cibula
1 ks červená paprika
2 strúčiky cesnak
60 g konzervované sardely
400 g konzervované paradajky

podľa chuti:

zeleninový šalát

zálievka:

1 štipka muškátový oriešok
300 g biely jogurt
3 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Najprv pripravíme omáčku: Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom na miernom ohni cibuľu a papriku asi 3 minúty. Vmiešame cesnak a po chvíli aj mäso a všetko dôkladne prepečie. Pridáme paradajky a víno, omáčku privedieme k varu a varíme asi 20 minút do zhustnutia. Potom ju ochutíme petržlenovou vňaťou, ančovičky (sardely), soľou a korením. Vo veľkom hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu s 1 lyžicou oleja a uvaríme v nej fusilli (vretená) takmer domäkka (10 minút). Scedíme ich, prenesieme do misy a vmiešame do nich smotanu. V miske rozšľaháme vajcia, jogurt a muškátovým oriešok. Zapekaciu misku vymastíme olejom, upravíme do nej polovicu cestovín, na ne polovicu mäsovej omáčky, zvyšok cestovín, zvyšok omáčky a jogurtovú zálievku. Povrch posypeme syrom. Pasticcio pečieme v rúre predhriatej na 190 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4) 25 minút dozlatista. Hotové Pasticcio podávame so šalátom z listovej zeleniny. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Pasticcio (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty