Pasticcio
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3624x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | Fusilli |
40 g | parmezán |
2 lyžice | olivový olej |
4 lyžice | smotana na šľahanie |
omáčka: | |
1 ks | červená paprika |
2 strúčiky | cesnak |
60 g | konzervované sardely |
400 g | konzervované paradajky |
2 lyžice | petržlen |
600 g | mleté hovädzie mäso |
korenie | |
soľ | |
125 ml | suché biele mlieko |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
zeleninový šalát | |
zálievka: | |
3 ks | vajcia |
1 štipka | muškátový oriešok |
300 g | biely jogurt |
Postup prípravy receptu
Najprv pripravíme omáčku: Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a opekáme na ňom na miernom ohni cibuľu a papriku asi 3 minúty. Vmiešame cesnak a po chvíli aj mäso a všetko dôkladne prepečie. Pridáme paradajky a víno, omáčku privedieme k varu a varíme asi 20 minút do zhustnutia. Potom ju ochutíme petržlenovou vňaťou, ančovičky (sardely), soľou a korením. Vo veľkom hrnci privedieme k varu mierne osolenú vodu s 1 lyžicou oleja a uvaríme v nej fusilli (vretená) takmer domäkka (10 minút). Scedíme ich, prenesieme do misy a vmiešame do nich smotanu. V miske rozšľaháme vajcia, jogurt a muškátovým oriešok. Zapekaciu misku vymastíme olejom, upravíme do nej polovicu cestovín, na ne polovicu mäsovej omáčky, zvyšok cestovín, zvyšok omáčky a jogurtovú zálievku. Povrch posypeme syrom. Pasticcio pečieme v rúre predhriatej na 190 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4) 25 minút dozlatista. Hotové Pasticcio podávame so šalátom z listovej zeleniny. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART