Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paštéta z králika

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67772x
Paštéta z králika

Jemná paštéta, tentoraz z diétneho králičieho mäsa.

vytlačiť recept Paštéta z králika
recept Paštéta z králika sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g kyslá smotana
200 g maslo
1 ks vajcia
1 ks mladý králik
3 plátky želatína

podľa chuti:

sardelová pasta
korenie
1 štipka muškátový kvet
soľ

podľa potreby:

olivy
majonéza

Postup prípravy receptu

Očisteného králika rozsekajú na menšie kúsky a dusíme na masle asi 25 minút. Dávame pozor, aby nezhnedli. Potom mäso oberte a jemne pomelieme, pridáme vajce, kyslú smotanu, korenie, sardelovou pastu a želatínu pripravenú podľa návodu na vrecku. Všetko dobre premiešame a dáme do formy vymastenej maslom a 1 hodinu varíme vo vodnom kúpeli. Vychladenú, stuhnutú paštétu krájame na plátky a ozdobíme majonézou a olivami.

Komentáre k receptu Paštéta z králika (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty