Paštéta z králika
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67772x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | kyslá smotana |
200 g | maslo |
1 ks | vajcia |
1 ks | mladý králik |
3 plátky | želatína |
podľa chuti: | |
sardelová pasta | |
korenie | |
1 štipka | muškátový kvet |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivy | |
majonéza |
Postup prípravy receptu
Očisteného králika rozsekajú na menšie kúsky a dusíme na masle asi 25 minút. Dávame pozor, aby nezhnedli. Potom mäso oberte a jemne pomelieme, pridáme vajce, kyslú smotanu, korenie, sardelovou pastu a želatínu pripravenú podľa návodu na vrecku. Všetko dobre premiešame a dáme do formy vymastenej maslom a 1 hodinu varíme vo vodnom kúpeli. Vychladenú, stuhnutú paštétu krájame na plátky a ozdobíme majonézou a olivami.