Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pasta al tonni

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63559x
Pasta al tonni

Recept na jednoduchý ľahký obed či večeru.

vytlačiť recept Pasta al tonni
recept Pasta al tonni sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 konzerva lúpané paradajky
1 pohár olivy
1 - 2 konzerv tuniak vo vlastnej šťave
1 ks cibula

podľa chuti:

1 - 2 strúčikov cesnak
bazalka
cukor
1 balíček cestoviny
soľ
saturejka
tymián

podľa potreby:

2 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme najemno. V panvici rozohrejeme olivový olej, vsypeme cibuľu a cesnak a necháme ich podusiť. Pridáme konzervu s šúpanými paradajkami. Ak je nemáme, môžeme nahradiť paradajkovým pyré. Neodporúčam pretlak, ani kečup, pretože úplne zmení chuť i konzistenciu pokrmu. Paradajky je lepšie ešte trochu pokrájať, aby sme sa zbavili veľkých kusov. Ďalej pridáme tuniaka, nakoniec ešte olivy podľa potreby a chuti. Zmes necháme pod pokrievkou riadne podusiť. Medzitým dáme variť cestoviny. Omáčku v závere dochutíme, cestoviny zlejeme a ešte do hrnca kvapneme pár kvapiek oleja, aby získali lesk a nelepili sa. Na tanieri môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou, môžeme aj posypať strúhaným syrom. Ďalšie obmeny spočívajú napríklad v pridanie feferóniek, doplniť môžeme aj trošku sladkej smotany.

Komentáre k receptu Pasta al tonni (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty