Parížsky šalát
- šaláty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 74305x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | francúzsky syr |
4 listy | šalát |
1 konzerva | sterilizovaná kukurica |
1 plátok | údená šunka |
2 ks | paradajka |
2 ks | vajcia |
omáčka: | |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 lyžička | horcica |
1 štipka | soľ |
1 lyžica | ocot |
2 lyžice | sekaná petržlenová vňať |
Postup prípravy receptu
Najprv uvaríme natvrdo obe vajcia. Konzervu kukurice otvoríme a kukuricu prepláchneme pod studenou vodou a dobre zcedíme. Paradajky sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozpolíme, odstránime semená a dužinu nakrájame na kúsky. Syr nakrájame na kocky a šunku na rezance alebo kocky, ak máme hrubší kúsok. Ďalej pripravíme omáčku vinaigrette: V šalátovej mise zmiešame horčicu s octom, osolíme, okoreníme a premiešame s olejom. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a opäť pokvapkáme olejom. Vajcia schladíte pod studenou vodou, olúpeme a nakrájame na štvrtky. Kukuricu, paradajky, syr šunku dáme do šalátovej misy a dôkladne premiešame so studenou zálievkou. Na taniere rozložíme listy hlávkového šalátu, ozdobíme je kukuričným šalátom a navrch poukladáme štvrťky vajec.