Parížska torta
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 99910x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na ozdobu: | |
šľahačka | |
ovocie | |
náplň: | |
250 g | maslo |
3 dl | voda |
2 balíčky | piškóty |
1 balíček | kakao (Figaro) |
3 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Balíček kakaa si namočíme do vody a necháme 2 hodiny rozmočit. Maslo si necháme rozpustiť a vychladnúť. Potom ušľaháme žĺtky s cukrom a rozpusteným maslom, pridáme kakao. Do tortovej formy nasypeme piškóty a zalejeme zmesou, ľahko premiešame, uhladíme a parížsky tortu dáme na 4 hodiny do chladničky. Najlepšie je nechať cez noc tortu stuhnúť. Parížsky tortu ozdobíme podľa chuti šľahačkou alebo ovocím.
Komentáre k receptu Parížska torta (8 komentárov)
-
sim
03.November 2017 09:43
podla mna myslela cokoladu na varenie
-
iveta
22.December 2013 14:33
urobim ho ale to kakao?
-
KATERINA
12.February 2013 19:44
VOBEC TOMU NEROZUMIEM,DAM CELE KAKAO DO VODY?
-
Lucka
29.March 2012 18:35
Asi že si dáme tolko vody kolko je treba do nejakej misky a nasypeme tam celý balíček kakaa :)
-
Slávka
04.March 2012 13:13
ja som tiež nepochopila to máčanie kakaa do vody:D
-
marta
01.March 2012 19:34
ten balicek, to je cele kakao?
-
erika
24.February 2012 13:07
a kolko cukru je treba dat? či podla chuti?
-
dada
26.July 2011 11:47
ako je myslene, ze mam namocit balicek kakaa do vody? prosim o vysvetlenie.....