Paradajky zapečené s vajcami
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 10334x
Paradajky s vajíčkom zapekáme v rúre a podávame s petrželkovou omáčkou s cesnakom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | veľké mäsité paradajka |
4 ks | vajcia |
omáčka: | |
3 hrste | petržlenová vňať |
100 ml | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
cayenské korenie | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme a osušíme. Vŕšky zrežeme a vydlabeme Vnútrająok, ktoré odložíme do misky. Jabĺčka vnútri osolíme, okoreníme a do každého rozklepneme jedno vajce. Vložíme do zapekacej misky, ktorú vopred vymažeme maslom. Pečieme približne 25 minút v rúre predhriatej na 200 ° C. Medzitým si pripravíme omáčku. Petržlenovú vňať umyjeme a zbavíme stoniek. Cesnak ošúpeme a pokrájame. Všetko pridáme do misky s vydlabanými Vnútrająok paradajok, zalejeme olejom, ochutíme soľou, cayenským korením a tyčovým mixérom rozmělníme na omáčku. Petrželkovou omáčku rozdelíme na nahriate tanieriky, poukladáme pečenými paradajkami s vajíčkom a podávame s pečivom.