Paradajky po provensálsky
- predjedlá
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 151876x
Paradajky patria do našej kuchyne aj napriek tomu, že je mnohí z nás moc nemilujú. Tento recept na netradičnú teplý predkrm z plnených paradajok však zaujme každého.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
provensálske korenie | |
bobkový list | |
100 g | tuniak v konzerve |
1/2 lyžičky | tymián |
majorana | |
1 lyžička | drvený fenikel |
korenie | |
aníz | |
petržlenová vňať | |
12 ks | sardelka v soli |
bazalka | |
4 lyžice | biela strúhanka |
12 ks | paradajka |
Rasco | |
3 strúčiky | cesnak |
1 dl | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Umytá paradajky rozpolíme a odstránime z nich dužinu. Takto upravená paradajky odložíme na cedidlo a necháme z nich vykapat šťavu.
Solené sardelky máčame vo vode, aby sa zbavili prebytočné soli. Niekoľkokrát vymeníme vodu a tým máčanie urýchlime. Potom sardelky osušíme a rozmixujeme, alebo najemno rozkrájame spolu s tuniakom, strúhankou, cesnakom, korením a jemnými bylinkami. Do vzniknutej zmesi pridáme dužinu z paradajok, ktorú sme z nich na začiatku odstránili.
Touto zmesou naplníme pripravené paradajky, na povrchu je posypeme tymianom a feniklom a rozložíme je po plechu. Paradajky pokvapkáme olejom a asi 15 minút pečieme v rúre pri teplote 240 stupňov.
Paradajky podávame teplá.
Foto: http://www.profimedia.cz/