Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paradajky po provensálsky

  • predjedlá
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 150136x
Paradajky po provensálsky

Paradajky patria do našej kuchyne aj napriek tomu, že je mnohí z nás moc nemilujú. Tento recept na netradičnú teplý predkrm z plnených paradajok však zaujme každého.

vytlačiť recept Paradajky po provensálsky
recept Paradajky po provensálsky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

Rasco
3 strúčiky cesnak
1 dl olivový olej
provensálske korenie
bobkový list
100 g tuniak v konzerve
1/2 lyžičky tymián
majorana
1 lyžička drvený fenikel
korenie
aníz
petržlenová vňať
12 ks sardelka v soli
bazalka
4 lyžice biela strúhanka
12 ks paradajka

Postup prípravy receptu

Umytá paradajky rozpolíme a odstránime z nich dužinu. Takto upravená paradajky odložíme na cedidlo a necháme z nich vykapat šťavu.

Solené sardelky máčame vo vode, aby sa zbavili prebytočné soli. Niekoľkokrát vymeníme vodu a tým máčanie urýchlime. Potom sardelky osušíme a rozmixujeme, alebo najemno rozkrájame spolu s tuniakom, strúhankou, cesnakom, korením a jemnými bylinkami. Do vzniknutej zmesi pridáme dužinu z paradajok, ktorú sme z nich na začiatku odstránili.

Touto zmesou naplníme pripravené paradajky, na povrchu je posypeme tymianom a feniklom a rozložíme je po plechu. Paradajky pokvapkáme olejom a asi 15 minút pečieme v rúre pri teplote 240 stupňov.

Paradajky podávame teplá.

Foto: http://www.profimedia.cz/

Komentáre k receptu Paradajky po provensálsky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt