Paradajky plnené vajcami
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 3980x
Recept na čerstvé paradajky plnená miešanými vajcami s cesnakovou chuťou. Podávame s pikantným maslom a opečeným toast.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | veľké paradajka |
4 strúčiky | cesnak |
4 ks | vajcia |
maslo: | |
1 ks | červená feferónka |
125 g | maslo |
1 lyžička | horcica |
2 lyžice | čerstvý petržlen |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
maslo | |
toasty |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme pikantnú maslo. Čerstvé maslo necháme zmäknúť. Feferónky očistíme, zbavíme jadierok a jemne usekáme. Maslo vymiešame s horčicou, soľou, feferónka a jemne usekanou petržlenom. Naplníme do malých, vodou vypláchnutých, mističek (alebo iných formičiek) a necháme v chlade stuhnúť. Rajčiaky očistíme, rozkrojíme a dužinu vydlabeme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na masle vymiešame vajíčka spolu s cesnakom a paradajkovou dužinou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Maslo vyklopíme z formičiek a polovičky paradajok naplníme miešanými vajciami. Paradajky plnená miešanými vajciami podávame s opečeným toast a pikantným maslom.