Paradajkové cestoviny s mozzarellou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 69229x
Tip na rýchlu a zdravú večeru. Cestoviny prelievanie omáčkou a zdobené kúskom syra.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | soľ |
1 - 2 lyžíc | sušená bazalka |
1 balíček | korenie Pasta Carbonari |
1/2 lyžičky | oregano |
1 lyžička | olivový olej |
1/2 lyžičky | majorana |
3 lyžice | smotana (12%) |
400 ml | paradajkový pretlak |
1 balíček | cestoviny penne |
1 balíček | mozzarella |
podľa potreby: | |
2 dl | voda |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si cestoviny, ktoré uvaríme v osolenej vode doplnené trochou oleja, aby sa nám príliš nelepili. Varíme asi 10 - 12 minút, scedíme a necháme odkvapkať. Cestoviny penne uchovávame v teple. Už počas varenia si pripravíme paradajkovú omáčku. V menšom hrnci zmiešame paradajkový pretlak, ktorý zriedime vodou, vmiešame korenie Pasta carbonara. Trochu prehrejeme, primiešame majoránku, oregano a nakoniec bazalku, korením nešetríme, prebije nám sladkastú chuť pretlaku. Nevaríme. Necháme ju mierne vychladnúť a po lyžiciach vmiešame smotanu, ktorá nám omáčku krásne zjemní. Mozzarellu necháme odkvapkať, nálev zlejeme a syr nakrájame na väčšie kúsky. Na tanier rozdelíme porcie cestovín, polejeme omáčkou a ozdobíme mozzarellou, ktorú ozdobíme štipkou sušené bazalky. Podávame teplé.
Komentáre k receptu Paradajkové cestoviny s mozzarellou (1 komentár)
-
Beata Rýchliková
28.April 2011 15:52
Je to výborné, pochutili sme si.