Paradajková polievka z čerstvých paradajok
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 59776x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
1 lyžica | hladká múka |
2 kg | paradajka |
5 guličiek | celé nové korenie |
1 kocka | masox |
1 lyžica | maslo |
1 lyžica | olivový olej |
1 l | voda |
cestovinová ryže | |
5 listov | bazalka |
3 ks | bobkový list |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme a rozkrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme a nasekáme. Všetko osmažíme na olivovom oleji. Pridáme soľ, korenie, čerstvú bazalku a dusíme vo vlastnej šťave. Medzitým si rozpustíme lyžičku masla a pridáme hladkú múku. Chvíľu miešame a potom zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, nové korenie a masox a asi 25 minút povaríme. Vyberieme korenie. Podusené rajčiny vlejeme do polievky a tyčovým mixérom rozmixujeme. Môžeme následne precediť, ale nie je to nutné. Rajskú polievku z čerstvých paradajok privedieme k varu a prisypeme drobné cestoviny a cukor. Varíme, až sú cestoviny mäkké. Rajskú polievku z čerstvých paradajok podávame najlepšie teplú.
Komentáre k receptu Paradajková polievka z čerstvých paradajok (9 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 05:53
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
VAS
14.March 2023 05:52
Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Matus
13.August 2013 12:06
tiez nechapem ten masox, ved ked ho mam 25 minut varit s korenim, preco si nemozem rovno urobit vyvar??? teda ja si to tak urobim, len nechapem mentalitu autora receptu :D
-
Vaše méno
14.October 2012 09:50
mila alenka...mozes mat na tom hocico napisane..ale stale je to umelina...a ten glutaman tam je...a ked nie..tak tam je ina umelina...presne Viktor....ty mas pravdu..najlepsie si spravit vyvar z korenovej zeleniny
-
alena
30.August 2012 15:18
su masoky už aj bez glutamanu NATUR
-
Vaše méno
18.August 2012 14:37
áno Viktor súhlasím s tebou
-
Vaše méno
07.August 2012 16:26
Anka Tiež súhlasím s Viktorom.
-
Petor
17.July 2012 08:43
Musím suhlasit s Viktorom.
-
Viktor
04.August 2011 12:54
Veľmi dobrá polievka,len ten úžasný glutamanoví masox fakt nechápem.Možno skôr použiť kúsok koreninovej zeleniny a vývar namiesto vody.