Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paradajková polievka z čerstvých paradajok

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59776x
Paradajková polievka z čerstvých paradajok

Recept na lahodnú letné polievku.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Paradajková polievka z čerstvých paradajok
recept Paradajková polievka z čerstvých paradajok sa mi páči
(Recept sa páči celkom 21x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
1 lyžica hladká múka
2 kg paradajka
5 guličiek celé nové korenie
1 kocka masox
1 lyžica maslo
1 lyžica olivový olej
1 l voda
cestovinová ryže
5 listov bazalka
3 ks bobkový list

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Paradajky umyjeme a rozkrájame na štvrtiny. Cibuľu očistíme a nasekáme. Všetko osmažíme na olivovom oleji. Pridáme soľ, korenie, čerstvú bazalku a dusíme vo vlastnej šťave. Medzitým si rozpustíme lyžičku masla a pridáme hladkú múku. Chvíľu miešame a potom zalejeme vodou. Pridáme bobkový list, nové korenie a masox a asi 25 minút povaríme. Vyberieme korenie. Podusené rajčiny vlejeme do polievky a tyčovým mixérom rozmixujeme. Môžeme následne precediť, ale nie je to nutné. Rajskú polievku z čerstvých paradajok privedieme k varu a prisypeme drobné cestoviny a cukor. Varíme, až sú cestoviny mäkké. Rajskú polievku z čerstvých paradajok podávame najlepšie teplú.

Komentáre k receptu Paradajková polievka z čerstvých paradajok (9 komentárov)

  • VAS 14.March 2023 05:53

    Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

  • VAS 14.March 2023 05:52

    Documents Cloned cardsBanknotes dollar / euro Pounds Driver's License, Passport, ID, IELTS, TOEFL, VISA, Birth Certificate, School Diplomas, Marriage, US GREENCARD, SSN and many more Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762

  • Matus 13.August 2013 12:06

    tiez nechapem ten masox, ved ked ho mam 25 minut varit s korenim, preco si nemozem rovno urobit vyvar??? teda ja si to tak urobim, len nechapem mentalitu autora receptu :D

  • Vaše méno 14.October 2012 09:50

    mila alenka...mozes mat na tom hocico napisane..ale stale je to umelina...a ten glutaman tam je...a ked nie..tak tam je ina umelina...presne Viktor....ty mas pravdu..najlepsie si spravit vyvar z korenovej zeleniny

  • alena 30.August 2012 15:18

    su masoky už aj bez glutamanu NATUR

  • Vaše méno 18.August 2012 14:37

    áno Viktor súhlasím s tebou

  • Vaše méno 07.August 2012 16:26

    Anka Tiež súhlasím s Viktorom.

  • Petor 17.July 2012 08:43

    Musím suhlasit s Viktorom.

  • Viktor 04.August 2011 12:54

    Veľmi dobrá polievka,len ten úžasný glutamanoví masox fakt nechápem.Možno skôr použiť kúsok koreninovej zeleniny a vývar namiesto vody.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty