Paradajková polievka s mäsovými haluškami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 26240x
Rýchla a sýta polievka z lúpaných paradajok s masovou-syrovými halušky a drobnými cestovinami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | škrobová bozkáva |
1 lyžička | usekaný rozmarín |
1 ks | cibula |
400 g | lúpané paradajky |
150 g | mleté hovädzie mäso |
5 strúčikov | cesnak |
1 hrsť | usekaná petržlen |
50 g | strúhaný syr |
100 g | varené cestoviny orzo |
1 l | mäsový vývar |
na ozdobu: | |
baby paradajky | |
podľa chuti: | |
cukor | |
chilli korenie | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Lístky rozmarínu usekáme. Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme chilli korením a premiešame so strúhaným syrom. Spojíme s máčeným škrobom a necháme v chlade rozležet. Cestoviny uvaríme vo vriacej vode podľa návodu na obale. Na oleji zvoľna speníme cibuľku a cesnak. Potom vmiešame lúpané paradajky z konzervy, cukor, rozmarín, ostatné korenie a krátko podusíme. Zalejeme vývarom a polievku privedieme k varu. Z mäsovej zmesi mokrými rukami tvarujeme malé guľôčky, ktoré vkladáme do polievky a zvoľna povaríme asi 15 minút. Horúcu rajskú polievku s masovými halušky podľa potreby dochutíme a vmiešame usekanou petržlenovú vňať. Na taniere rozdelíme cestoviny, na ktoré položíme rozkrojené baby paradajkami a prelejeme hotovou polievkou.