Paradajková polievka s červenou šošovicou
- polievky
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69118x
Recept na polievku plnú zdravých ingrediencií. Zasýti vás a obohatí telo o vitamíny.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | lúpaná polená červená šošovka (bio) |
2 lyžičky | olivový olej |
1 ks | pór alebo veľká cibuľa |
1 plechovka | konzervované celé paradajky |
1 pohár | hustý paradajkový pretlak (115 g) |
podľa chuti: | |
soľ | |
tymián | |
podľa potreby: | |
zeleninový vývar |
Postup prípravy receptu
Pór očistíme a nakrájame na naozaj tenké kolieska. Medzi prstami je rozdelíme na jednotlivé jemné krúžky. Môžeme ho nahradiť cibuľou, ktorú nasekáme na drobné kocky. Pripravíme si lúpanú a Polovice červenú šošovku (bio). Uvaríme si silnejší zeleninový vývar z kocky. V hrnci rozpálime 2 lyžičky olivového oleja a pór (cibuľku) krátko osmažíme. Zalejeme paradajkovým pretlakom, zriedime trochou vývaru, pridáme šošovicu a nakladaná paradajky, ktorá vareškou trochu rozdrvíme. Povaríme, kým nie je šošovka mäkká. Polievku zriedime vývarom, ochutíme tymiánom (nešetríme) a osolíme podľa chuti. Hustotu volíme podľa vlastnej ľubovôle, ešte chvíľu povaríme. Polievku z červenej šošovice podávame ako hlavný chod, výborná pre vegetariánov.
Komentáre k receptu Paradajková polievka s červenou šošovicou (1 komentár)
-
Lucia
27.September 2021 12:10
Super receptík, ďakujem.