Paradajková polievka 2
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 65021x
Polievka z čerstvých paradajok a stopercentnú rajčiakovej šťavy. Podávame s cestovinami podľa vlastnej voľby. Zdobíme bylinkami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
7 dl | zeleninový vývar |
5 ks | paradajka |
2 dl | prírodné paradajková šťava |
2 lyžice | maslo |
3 dkg | cibula |
1 štipka | soľ |
3 lyžice | pažítka nasekaná |
1 štipka | cukor |
1 štipka | korenie |
podľa chuti: | |
cestoviny |
Postup prípravy receptu
Paradajky sparíme vriacou vodou a olúpeme. Nakrájame ich na kúsky. Časť nakrájaných paradajok (asi 3 lyžice) odložíme stranou. Očistenú cibuľu nakrájame na jemno. Cestoviny uvaríme podľa návodu. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom zesklovatíme cibuľku. Vložíme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme asi 15 minút. Potom všetko rozmixujeme na kašičku. Prilejeme vývar a paradajkovú šťavu. Necháme prejsť varom a podľa chuti prisladíme a okyselíme. Na tanier vložíme uvarené cestoviny, pokrájané paradajky a prelejeme horúcou polievkou. Pri podávaní zdobíme čerstvým paradajkou a bylinkami. Polievku nezahušťujeme. Ak máte radšej hutnejšie, môžete použiť hotovú svetlú zápražku.