Paradajková pizza
- chuťovky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 28062x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 lyžičky | soľ |
250 g | hladká múka |
7 g | droždie |
100 ml | vlažná voda |
1 lyžica | olivový olej |
na potření: | |
olej | |
1 ks | menšia cibuľa |
3 ks | paradajka |
1 strúčik | cesnak |
podľa chuti: | |
oregano alebo bazalka | |
zelenina | |
syr | |
šunka alebo saláma |
Postup prípravy receptu
Múku vsypeme do misy, urobíme jamku, do ktorého nadrobíme droždie, pridáme teplú vodu, soľ a olej. Necháme ľahko vzísť. Cesto spracujeme rukami do tvaru pizze, ak sa lepí, pridáme múku, ak je moc tuhé, pridáme vodu. Cesto vložíme na pizza plech, potrieme paradajkovou zmesou, poukladáme šunkou či salámou, zeleninou (paradajky, olivy, paprika atď) a syrom. Nakoniec posypeme korením (sušené oregano alebo bazalka - nie oboje!) A pečieme asi 15 minút pri 200 ° C. Paradajkovú pizzu samozrejme môžeme potrieť aj obyčajným kečupom. Paradajková zmes na potretie: Cibuľu nakrájame nadrobno, ľahko zesklovatíme, pridáme rozkrájané (môžu byť aj olúpaná) paradajky a rozdrviť cesnak. Chvíľku povaríme, ako sa nám paradajky nerozvaří.