Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paradajková omáčka s mletým mäsom

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 11996x
Paradajková omáčka s mletým mäsom

Výborná omáčka k cestovinám. Recept z mletého mäsa, paradajkového pretlaku a spústy byliniek.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Paradajková omáčka s mletým mäsom
recept Paradajková omáčka s mletým mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks väčšia červená cibuľa
2 lyžice olivový olej
1 lyžička jemná francúzska horčica
1 hrnek paradajkový pretlak
3 strúčiky cesnak
400 g mleté mäso mix
2 kocky tavený syr

podľa chuti:

cukor
soľ
1 ks feferónka
mleté čierne korenie
oregano
majorana
ligurček

podľa potreby:

hovädzí vývar

Postup prípravy receptu

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a osmažíme na oleji. Pridáme mleté mäso (mix hovädzieho, bravčového alebo hydinového) a osmažíme za stáleho miešania a oddeľovanie mäsa na kúsočky. Pridáme tavený syr, ktorý mäso zjemní. Ochutíme soľou, korením a ligurčekom. Podľa chuti pridáme najemno nakrájanú feferónku a pálivú horčicu. Osmahnuté mleté mäso zalejeme rajským pretlakom, pridáme majoránku a oregano, prípadne aj cukor, ak bol paradajkový pretlak príliš kyslý. Paradajkovou omáčku s mletým mäsom zalejeme hovädzím vývarom a pod pokrievkou podusíme. Ku koncu ochutíme ešte prelisovaným cesnakom. Paradajkovú omáčku s mletým mäsom podávame s cestovinami, ktoré uvaríme v osolenej vode al dente. Rozdelíme na taniere a doprostred nalejeme hustú paradajkovú omáčku. Ozdobíme lístkami bazalky alebo inú čerstvé bylinky. Gurmáni ešte oškvarkami parmezánom.

Komentáre k receptu Paradajková omáčka s mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty