Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paradajková omáčka k cestovinám

  • omáčky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70325x
Paradajková omáčka k cestovinám

Vynikajúci omáčka s vôňou Taliansko najlepšie vynikne sa špagetami.

vytlačiť recept Paradajková omáčka k cestovinám
recept Paradajková omáčka k cestovinám sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 dl červené víno
2 strúčiky cesnak
1 plechovka nakladaná paradajky
0,5 l vývar
1 ks väčšie cibule
500 g chudé bravčové mäso
2 lyžice cukor
4 lyžice kečup

na ozdobu:

strúhaný syr

podľa chuti:

bazalka
korenie
soľ

podľa potreby:

tmavá instantná zápražka
zelené nakladané olivy
olej

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na rezance a krátko ho orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a na výpeku dozlata osmažíme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľku. Následne pridáme 2 lyžice cukru a pokrájané paradajky, všetko krátko orestujeme. Do panvice vrátime mäso, vlejeme víno, kečup, vývar a všetko pomaly varíme v odkryté nádobe asi 45 minút. Ku koncu prípravy pridáme prelisovaný cesnak, bazalku, olivy vcelku, soľ a korenie. Podľa potreby omáčku zahustíme zápražkou. Všetko ešte krátko povaríme. Paradajkovú omáčku podávame s cestovinami a strúhaným syrom.

Komentáre k receptu Paradajková omáčka k cestovinám (1 komentár)

  • Lúôci 26.July 2013 22:27

    a prečo je tam mäso ved v nazve sa nespomína

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty