Paradajková omáčka k cestovinám
- omáčky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 71399x
Vynikajúci omáčka s vôňou Taliansko najlepšie vynikne sa špagetami.
(Recept sa páči celkom 3x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | chudé bravčové mäso |
2 lyžice | cukor |
4 lyžice | kečup |
2 dl | červené víno |
2 strúčiky | cesnak |
1 plechovka | nakladaná paradajky |
0,5 l | vývar |
1 ks | väčšie cibule |
na ozdobu: | |
strúhaný syr | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
bazalka | |
podľa potreby: | |
zelené nakladané olivy | |
olej | |
tmavá instantná zápražka |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na rezance a krátko ho orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a na výpeku dozlata osmažíme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľku. Následne pridáme 2 lyžice cukru a pokrájané paradajky, všetko krátko orestujeme. Do panvice vrátime mäso, vlejeme víno, kečup, vývar a všetko pomaly varíme v odkryté nádobe asi 45 minút. Ku koncu prípravy pridáme prelisovaný cesnak, bazalku, olivy vcelku, soľ a korenie. Podľa potreby omáčku zahustíme zápražkou. Všetko ešte krátko povaríme. Paradajkovú omáčku podávame s cestovinami a strúhaným syrom.
Komentáre k receptu Paradajková omáčka k cestovinám (1 komentár)
-
Lúôci
26.July 2013 22:27
a prečo je tam mäso ved v nazve sa nespomína