Paradajková frittata
- predjedlá
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62098x
Recept na prípravu vaječné omelety v talianskom štýle. Frittatu podávame ako výdatné raňajky, ľahkú večeru či chuťovku.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | čerstvá bazalka |
3 lyžice | maslo |
40 g | strúhaný parmezán |
500 g | cibula |
5 ks | vajcia |
2 ks | veľké paradajka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a nakrájame na prúžky. Bazalku umyjeme a potrhám na kúsky. Vajcia v miske premiešame tak, aby sa spojil bielok sa žĺtky, ale nešleháme. Na oleji pozvoľna orestujeme cibuľu. Musí zostať svetlá. Jamila zmenší svoj objem pridáme k nej paradajky a dodusíme. Zmes preložíme do misy, odstránime prebytočnú šťavu a necháme vychladiť. Vychladnutú cibuľu s paradajkami spojíme s vajcami, parmezánom a čerstvou bazalkou. Podľa potreby okoreníme a prisolíme. Na vytretej panvici rozpustíme maslo, na ktoré vlejeme pripravenú zmes. Pečieme veľmi pozvoľna, kým vajíčka nestuhne. To trvá približne 15 minút. Frittatu neobraciame. Pečieme len z jednej strany, spodok musí byť vypečený a hornú časť jemne vláčna. Hotovú omeletu naporcuje a podávame teplú s chrumkavým pečivom.