Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paradajková frittata

  • predjedlá
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60638x
Paradajková frittata

Recept na prípravu vaječné omelety v talianskom štýle. Frittatu podávame ako výdatné raňajky, ľahkú večeru či chuťovku.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Paradajková frittata
recept Paradajková frittata sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 g strúhaný parmezán
500 g cibula
5 ks vajcia
2 ks veľké paradajka
1 hrsť čerstvá bazalka
3 lyžice maslo

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky umyjeme a nakrájame na prúžky. Bazalku umyjeme a potrhám na kúsky. Vajcia v miske premiešame tak, aby sa spojil bielok sa žĺtky, ale nešleháme. Na oleji pozvoľna orestujeme cibuľu. Musí zostať svetlá. Jamila zmenší svoj objem pridáme k nej paradajky a dodusíme. Zmes preložíme do misy, odstránime prebytočnú šťavu a necháme vychladiť. Vychladnutú cibuľu s paradajkami spojíme s vajcami, parmezánom a čerstvou bazalkou. Podľa potreby okoreníme a prisolíme. Na vytretej panvici rozpustíme maslo, na ktoré vlejeme pripravenú zmes. Pečieme veľmi pozvoľna, kým vajíčka nestuhne. To trvá približne 15 minút. Frittatu neobraciame. Pečieme len z jednej strany, spodok musí byť vypečený a hornú časť jemne vláčna. Hotovú omeletu naporcuje a podávame teplú s chrumkavým pečivom.

Komentáre k receptu Paradajková frittata (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt