Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Papriky v paradajkovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4502x
Papriky v paradajkovej omáčke

Rodinný recept na plnené papriky.

vytlačiť recept Papriky v paradajkovej omáčke
recept Papriky v paradajkovej omáčke sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
mleté čierne korenie
čerstvý alebo sušený tymián

náplň:

mäsová zmes

omáčka:

3 - 4 lyžíc ostrý kečup
1 kelímok smotana na varenie
1 konzerva veľký paradajkový pretlak
bobkový list
mlieko alebo vývar
1 lyžica olej
1 ks cibula

podľa potreby:

biela paprika

Postup prípravy receptu

Ošúpeme si cibuľu a pokrájame ju na kocky. V kastróle rozpálime lyžicu tuku a cibuľu doružova opražíme. Pridáme paradajkový pretlak (veľkú konzervu), smotanu na varenie, kečup a 1 - 2 listy bobkového listu. Môžeme trochu osoliť a okoreniť. Omáčku varíme asi 8 minút a odstavíme. Pripravíme si masovú plnku podľa tohto receptu Guľa z mletého mäsa. Zmes na gule použijeme do paprík ako náplň. Papriky očistíme (odkrojíme vršok a vydlabeme semienka). Umyjeme ich, osušíme a plníme mäsovou zmesou. Naplnené papriky vložíme do omáčky a varíme asi 20 - 25 minút. Ku koncu varenia môžeme okoreniť najlepšie čerstvým tymianom. Počas varenia občas zľahka premiešame, papriky otočíme a dávame pozor, aby sa neprichytili ku dnu. Plnené papriky v paradajkovej omáčke podávame s dusenou alebo varenou ryžou. Pred podávaním samozrejme vyberieme z omáčky bobkový list.

Komentáre k receptu Papriky v paradajkovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty