Papriky v paradajkovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4502x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
mleté čierne korenie | |
čerstvý alebo sušený tymián | |
náplň: | |
mäsová zmes | |
omáčka: | |
3 - 4 lyžíc | ostrý kečup |
1 kelímok | smotana na varenie |
1 konzerva | veľký paradajkový pretlak |
bobkový list | |
mlieko alebo vývar | |
1 lyžica | olej |
1 ks | cibula |
podľa potreby: | |
biela paprika |
Postup prípravy receptu
Ošúpeme si cibuľu a pokrájame ju na kocky. V kastróle rozpálime lyžicu tuku a cibuľu doružova opražíme. Pridáme paradajkový pretlak (veľkú konzervu), smotanu na varenie, kečup a 1 - 2 listy bobkového listu. Môžeme trochu osoliť a okoreniť. Omáčku varíme asi 8 minút a odstavíme. Pripravíme si masovú plnku podľa tohto receptu Guľa z mletého mäsa. Zmes na gule použijeme do paprík ako náplň. Papriky očistíme (odkrojíme vršok a vydlabeme semienka). Umyjeme ich, osušíme a plníme mäsovou zmesou. Naplnené papriky vložíme do omáčky a varíme asi 20 - 25 minút. Ku koncu varenia môžeme okoreniť najlepšie čerstvým tymianom. Počas varenia občas zľahka premiešame, papriky otočíme a dávame pozor, aby sa neprichytili ku dnu. Plnené papriky v paradajkovej omáčke podávame s dusenou alebo varenou ryžou. Pred podávaním samozrejme vyberieme z omáčky bobkový list.