Paprikové zemiaky 1
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 62449x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | veľká zelená paprika |
3 ks | veľké nové zemiaky |
1 ks | veľká cibuľa |
podľa chuti: | |
farebný korenie | |
celý rasca | |
mletý sladká paprika | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Nové zemiaky umyjeme a oškrabeme, nakrájame ich na hrubšie plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, papriky zbavíme nečistôt a zrniečok a nakrájame na prúžky. Plech vymastíme olivovým olejom a začneme považovať jednotlivé plátky zemiakov, posypeme mletým čiernym korením, celým rascou a posolíme. Doplníme o pár guličiek farebného korenia. Zasypeme cibuľou a prúžky papriky. Rúru predhrejeme asi na 160 - 180 ° C, do ktorej vložíme paprika zemiaky a zapekáme za občasného premiešania asi 30 minút. Pečieme tak dlho, kým nie sú zemiaky zlatisté a mäkké. Asi 5 minút pred vybratím ešte celý pokrm zasypeme mletou paprikou. Paprikové zemiaky môžeme podávať samostatne, hodí sa aj ako príloha k mäsitým šťavnatým pokrmom. Doplníme o tatárskou omáčku, majolku, prípadne domáce jogurtový dresing.