Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Paprikové lodičky s mletým mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64427x
Paprikové lodičky s mletým mäsom

Rýchle a chutné. Recept je uvedený pre 4 osoby.

vytlačiť recept Paprikové lodičky s mletým mäsom
recept Paprikové lodičky s mletým mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks paprika

na ozdobu:

10 dkg strúhaný eidam

náplň:

1 ks pikantná klobása
cibula
cesnak
korenie na mleté mäso
vajcia
mleté mäso
majorana
mleté čierne korenie
vegeta
soľ
8 ks syr (na kocky)
hladká múka

Postup prípravy receptu

Mleté mäso, ktorým budeme plniť, okoreníme podľa chuti ako keď pripravujeme sekanou. Použijeme olúpanú a nakrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak, majoránku, soľ, korenie, vajcia, hladkú múku, môžeme pridať aj korenie na mletá mäsa a vegetu. Klobásu nakrájame na kolieska, eidam nastrúhame a časť nakrájame na kocky. Použijeme syr vcelku. Papriky umyjeme a rozpolíme zvisle tak, aby nám na každej polovici papriky zostala polovica stopky a vnútro papriky vyhodíme, stopka musí na paprike zostať. Do papriky vložíme koliesko klobásy a kocku syra podľa chuti (eidam, hermelín, niva). Potom papriku doplníme okoreneným mletým mäsom. Takto naplnené papriky dáme na plech a pečieme v rúre, kým nie mleté mäso hotové asi 30 - 40 minút pri 180 - 190 ° C. Keď sú papriky hotové, vypneme rúru a plnené papriky posypeme strúhaným syrom a necháme syr v rúre opiecť. Ako prílohu k paprikovým lodičkám volíme varené, opekané alebo americké zemiaky. Môžeme podávať s kečupom a tatarku.

Komentáre k receptu Paprikové lodičky s mletým mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty