Paprikové lodičky s mletým mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64427x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | paprika |
na ozdobu: | |
10 dkg | strúhaný eidam |
náplň: | |
1 ks | pikantná klobása |
cibula | |
cesnak | |
korenie na mleté mäso | |
vajcia | |
mleté mäso | |
majorana | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
soľ | |
8 ks | syr (na kocky) |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Mleté mäso, ktorým budeme plniť, okoreníme podľa chuti ako keď pripravujeme sekanou. Použijeme olúpanú a nakrájanú cibuľu, rozdrvený cesnak, majoránku, soľ, korenie, vajcia, hladkú múku, môžeme pridať aj korenie na mletá mäsa a vegetu. Klobásu nakrájame na kolieska, eidam nastrúhame a časť nakrájame na kocky. Použijeme syr vcelku. Papriky umyjeme a rozpolíme zvisle tak, aby nám na každej polovici papriky zostala polovica stopky a vnútro papriky vyhodíme, stopka musí na paprike zostať. Do papriky vložíme koliesko klobásy a kocku syra podľa chuti (eidam, hermelín, niva). Potom papriku doplníme okoreneným mletým mäsom. Takto naplnené papriky dáme na plech a pečieme v rúre, kým nie mleté mäso hotové asi 30 - 40 minút pri 180 - 190 ° C. Keď sú papriky hotové, vypneme rúru a plnené papriky posypeme strúhaným syrom a necháme syr v rúre opiecť. Ako prílohu k paprikovým lodičkám volíme varené, opekané alebo americké zemiaky. Môžeme podávať s kečupom a tatarku.