Papriková zemiaková kaša
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21636x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 lyžičky | mletá sladká paprika |
soľ | |
1,5 kg | zemiaky |
2 - 3 kociek | tavený syr |
70 g | maslo |
1 - 1,5 dl | mlieko |
podľa potreby: | |
vňať cibuľky |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme po olúpané a nakrájané na kocky v slanej vode domäkka. Vodu scedíme. Ešte teplé zemiaky rozšťoucháme s maslom a vlahým mliekom. Môžeme si pomôcť ponorným mixérom. Pridáme tavený syr a roztlačíme. Vmiešame podľa chuti ešte trochu soli a mletej sladkej papriky. Nakoniec pridáme vňať cibuľky nakrájanú na kolieska. Paprikovou zemiakovú kašu podávame ako prílohu treba k vyprážaným pokrmom.