Pappardele s jednoduchou omáčkou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 3480x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | pappardelle |
na ozdobu: | |
4 ks | cherry paradajka |
omáčka: | |
1 lyžica | bylinky |
50 g | niva |
150 g | eidam alebo iný syr |
1 - 2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Pappardelle uvaríme podľa návodu. Radšej tvrdšie. Než sa cestoviny uvaria, pripravíme si omáčku. Na panvicu alebo do hrnca nalejeme mlieko, zahrejeme a pridáme syry, chvíľku povaríme, pridáme bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) a nakoniec vajcia. Omáčku ešte necháme prejsť varom, dochutíme soľou a korením (nemusí byť). Jednoduchou syrovú omáčku podávame buď na cestoviny alebo ju vopred s pappardelle premiešame. Na ozdobu dáme paradajky alebo inú zeleninu.