Papagájová nátierka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 79886x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíčkov | vanilkový cukor |
300 g | cukor múčka |
1 balíček | kakaový puding |
300 g | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový puding |
1 kociek | Hera |
1 balíček | jahodový puding |
1 kelímok | šľahačka |
5 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
čokoláda | |
citrónová poleva | |
podľa chuti: | |
rum |
Postup prípravy receptu
Vajcia našľaháme s cukrom a zmäknuté hero. Múku preosejeme s práškom do pečiva. Do vaječnej hmoty postupne pridáme múku, šľahačku a vanilkový cukor. Cesto rozdelíme na tri diely, do každého pridáme jeden puding. Na tukom vymastený plech kladieme lyžicou striedavo rôznofarebné kôpky. Cesto dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Upečenú papouškovou buchtu pokropíme rumom, polejeme polevou a pokvapkáme čokoládou.