Panvica so zemiakmi a kuracími srdiečkami
- hlavné chody
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 140494x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie srdiečka (vopred dusená) |
1 - 2 lyžíc | citrónová šťava |
500 - 750 ml | slepačia vývar (môže byť Instantný) |
mleté čierne korenie | |
3 strúčiky | cesnak |
1 | petržlen |
1 kg | zemiaky (ako na šalát) |
soľ | |
3 - 4 lyžíc | maslo |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kostik. Tie následne vhodíme do hrce a zalejeme množstvom vývaru, aby boli kocky ponorené. V ňom zemiaky varíme.
Cesnak olupeme a nakrájame na plátky. Petržlen nasekáme najemno.
Vo vyššej panvici rozohrejeme maslo. Na ňom orestujeme plátky cesnaku a pridáme srdiečka. Všetko opečieme. Uvarené zemiaky zcedíme a pridáme ich do panvice. Pridáme citrónovú šťavu, osolíme, okoreníme. Všetko ešte minútku restujeme a podávame posypané petržlenovou vňaťou.