Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Panna cotta

  • dezerty
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 167719x
Panna cotta

Tradičný taliansky múčnik z varené smotany.

vytlačiť recept Panna cotta
recept Panna cotta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 20x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 plátky želatína
mäta
ovocie na ozdobu
500 ml smotana na šľahanie
100 ml mlieko
200 g cukor
1 ks vanilkový struk

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme formičky alebo formu na srnčí chrbát. Želatínu vložíme do hrnca, zalejeme mliekom a na miernom ohni ju rozpustíme. Nesmie však variť.

Do ďalšieho kastróliku nalejeme šľahačku. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme, dužinu nožom vyškriabať a zmiešame ju s cukrom. Cukor pridáme ku smotane a za stáleho miešania (metličkou) ju privedieme k varu. Potom, čo smotana prejde varom, zmiernime oheň a šľaháme, kým smotana nezačne hustnúť. Pridáme želatínu, všetko prešľaháme, ale hmotu už ďalej nevaríme.

Hotovú hmotu vlejeme do formičiek alebo do formy a chladíme v chladničke minimálne 3 hodiny.

Vychladený krém vyklopíme na tanier, ozdobíme ovocím a vetvičkou mäty. Môžeme podávať.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Panna cotta (1 komentár)

  • Barbora Rézmuvešová 14.April 2015 13:46

    viborne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty