Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Panna cotta

  • dezerty
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 165957x
Panna cotta

Tradičný taliansky múčnik z varené smotany.

vytlačiť recept Panna cotta
recept Panna cotta sa mi páči
(Recept sa páči celkom 20x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mäta
ovocie na ozdobu
500 ml smotana na šľahanie
100 ml mlieko
200 g cukor
1 ks vanilkový struk
2 plátky želatína

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme formičky alebo formu na srnčí chrbát. Želatínu vložíme do hrnca, zalejeme mliekom a na miernom ohni ju rozpustíme. Nesmie však variť.

Do ďalšieho kastróliku nalejeme šľahačku. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme, dužinu nožom vyškriabať a zmiešame ju s cukrom. Cukor pridáme ku smotane a za stáleho miešania (metličkou) ju privedieme k varu. Potom, čo smotana prejde varom, zmiernime oheň a šľaháme, kým smotana nezačne hustnúť. Pridáme želatínu, všetko prešľaháme, ale hmotu už ďalej nevaríme.

Hotovú hmotu vlejeme do formičiek alebo do formy a chladíme v chladničke minimálne 3 hodiny.

Vychladený krém vyklopíme na tanier, ozdobíme ovocím a vetvičkou mäty. Môžeme podávať.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Panna cotta (1 komentár)

  • Barbora Rézmuvešová 14.April 2015 13:46

    viborne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt