Panna cotta
- dezerty
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 170940x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | mlieko |
200 g | cukor |
1 ks | vanilkový struk |
2 plátky | želatína |
mäta | |
ovocie na ozdobu | |
500 ml | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme formičky alebo formu na srnčí chrbát. Želatínu vložíme do hrnca, zalejeme mliekom a na miernom ohni ju rozpustíme. Nesmie však variť.
Do ďalšieho kastróliku nalejeme šľahačku. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme, dužinu nožom vyškriabať a zmiešame ju s cukrom. Cukor pridáme ku smotane a za stáleho miešania (metličkou) ju privedieme k varu. Potom, čo smotana prejde varom, zmiernime oheň a šľaháme, kým smotana nezačne hustnúť. Pridáme želatínu, všetko prešľaháme, ale hmotu už ďalej nevaríme.
Hotovú hmotu vlejeme do formičiek alebo do formy a chladíme v chladničke minimálne 3 hodiny.
Vychladený krém vyklopíme na tanier, ozdobíme ovocím a vetvičkou mäty. Môžeme podávať.
Foto: Profimedia.cz
Komentáre k receptu Panna cotta (1 komentár)
-
Barbora Rézmuvešová
14.April 2015 13:46
viborne