Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius zo Švédska

  • hlavné chody
  • švédská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12220x
Pangasius zo Švédska

Jeden z mnohých receptov na pangase.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Pangasius zo Švédska
recept Pangasius zo Švédska sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks pór
10 ks zemiaky
1 kg Pangasius
3 ks Mrkva

podľa chuti:

korenie na ryby
soľ
mleté čierne korenie
maslo
Rasco

zálievka:

2 - 3 kelímkov kyslá smotana
1 svazeček pažítka
200 g tvrdý syr

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Zemiaky a pór nakrájame na kolieska, mrkvu nastrúhame. Na panvici na masle opražíme nastrúhanú mrkvu s pórom. Pekáč vymažeme maslom a naukladáme na dno kolieska zemiakov. Osolíme ich a okmínujeme. Na zemiaky rozložíme pripravenú zmes. Pangase osolíme, posypeme korením na ryby, rascou a položíme do pekáča. Pangase zo Švédska dáme zapiecť do rúry na 15 minút pri 200 ° C. Medzitým si pripravíme omáčku z 2 acidofilných smotán, kôpru a pažítky alebo iných byliniek. Pridáme trochu soli a korenia. Nastrúhame si syr. Po 15 minútach návrším na rybu bylinkovou smotanu a zasypeme syrom. Ztlumíme teplotu na 175 ° C a pečieme približne hodinu. Pangase zo Švédska ihneď podávame.

Komentáre k receptu Pangasius zo Švédska (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty