Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 22286x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | pangas |
citrónová šťava | |
1 lyžica | maslo |
omáčka: | |
2 lyžice | plnotučná horčica |
100 ml | hubový vývar |
150 ml | smotana 30% |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
soľ | |
biele korenie | |
príloha: | |
citrónová šťava | |
olivový olej | |
5 ks | zemiaky |
1 lyžica | ligurček |
soľ | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme prílohu. Veľké zemiaky dôkladne očistíme a pokrájame. Rozložíme ich na plech a osolíme. Pokvapkáme ich olivovým olejom, citrónovou šťavou a posypeme ligurčekom. Zhruba na hodinu je vložíme do predhriatej rúry. Plátky pangase z oboch strán osolíme a okoreníme, ľahko zaprášime múkou a pokvapkáme citrónom. Rybu opečieme na masle z oboch strán, vyberieme z panvice a do výpeku nasypeme nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíľke smaženie pridáme horčicu a zalejeme vývarom. Vrátime do omáčky mäso. Varíme približne 10 minút na miernom plameni. Potom prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Pangase vo Smetanovo-horčicové omáčke podávame s pripravenými pečenými zemiakmi.