Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21363x
Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke

Chutná ryba doplnená vynikajúce omáčkou a korenenými pečenými zemiaky.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke
recept Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica maslo
2 plátky pangas
citrónová šťava

omáčka:

100 ml hubový vývar
150 ml smotana 30%
1 ks cibula
2 lyžice plnotučná horčica

podľa chuti:

biele korenie
soľ

príloha:

hladká múka
citrónová šťava
olivový olej
5 ks zemiaky
1 lyžica ligurček
soľ

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme prílohu. Veľké zemiaky dôkladne očistíme a pokrájame. Rozložíme ich na plech a osolíme. Pokvapkáme ich olivovým olejom, citrónovou šťavou a posypeme ligurčekom. Zhruba na hodinu je vložíme do predhriatej rúry. Plátky pangase z oboch strán osolíme a okoreníme, ľahko zaprášime múkou a pokvapkáme citrónom. Rybu opečieme na masle z oboch strán, vyberieme z panvice a do výpeku nasypeme nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíľke smaženie pridáme horčicu a zalejeme vývarom. Vrátime do omáčky mäso. Varíme približne 10 minút na miernom plameni. Potom prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Pangase vo Smetanovo-horčicové omáčke podávame s pripravenými pečenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Pangasius v smotanovo-horčicovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty