Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius so špenátom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 10468x
Pangasius so špenátom

Jemná ryba sa špenátovým prelivom. Nič pre odporcov "zelených lístkov".

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pangasius so špenátom
recept Pangasius so špenátom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

bylinková soľ
1000 g Pangasius
sušený cesnak

omáčka:

1 ks väčšie cibule
majorana
čerstvo drvený korenie
zeleninový vývar (z kocky)
1 lyžička chren
5 - 6 strúčikov cesnak
olivový olej
1/2 - 1 dl mlieko
muškátový kvet
2 lyžice majonéza
bobkový list
soľ
1 ks mrazený Špenátový pretlak

Postup prípravy receptu

Rybu umyjeme a posypeme bylinkovou soľou z oboch strán, rovnako tak sušeným cesnakom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať. Medzitým si pripravíme špenát. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Osmažíme ju na troche oleja dozlatista. Pridáme rozmrazený Špenátový pretlak (alebo celé lístky), zalejeme vývarom a chvíľu podusíme. Potom prisypeme všetky koreniny a bylinky, prilejeme mlieko a znova necháme chvíľu prevariť. Nakoniec vmiešame prelisované strúčiky cesnaku a majonézu. Už len krátko prehrejeme. Pangase na oleji osmažíme a na tanieri ho prelievame špenátom. Pangasius so špenátom je veľmi zdravým receptom, až na majonézu, ktorú možno vynechať. Prípadne ju nahradíme kockou lúkach alebo nastrúhaným netučným syrom. Bobkový list pred servírovaním vyberieme.

Komentáre k receptu Pangasius so špenátom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty