Pangasius so saturejkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 22772x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | maslo |
soľ | |
1 kg | Pangasius |
podľa potreby: | |
mletý koriander | |
sušená saturejka | |
olivový olej | |
citrónový korenie | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Pangase použijeme čerstvého a naporcovaného. Alebo použijeme rybu mrazenú. Pangase z oboch strán osolíme. Z jednej strany vtlačíme čerstvo drvený citrónový korenie a rozemnutou sauturejku. Pokvapkáme olivovým olejom. Z druhej strany pokvapkáme citrónovou šťavou, saturejkou a koriandrom. Opäť pokvapkáme olivovým olejom. Prikryjeme av chlade necháme Pangasius marinovať aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc. Na panvici necháme rozpustiť maslo a rybu po oboch stranách osmažíme. Keby sa nám Pangasius připaloval, podlejeme trochou vody alebo vývaru. Tepelná príprava trvá pár minút. Pangasius sa saturejkou podávame ako teplý chod so zeleninou a najlepšie zemiakovú prílohou.