Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius s horčicovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13279x
Pangasius s horčicovou omáčkou

Na vianočný stôl patrí iste ryby. Vyskúšajte variant Pangasius s teplou horčicovou-smotanovou omáčkou a cuketou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pangasius s horčicovou omáčkou
recept Pangasius s horčicovou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hrubozrnná horčica
1/2 ks cuketa
1 ks strřední šalotka
200 ml smotana na šľahanie
1 lyžica maslo
500 g Pangasius - rybie filé

podľa chuti:

soľ
mleté biele korenie

podľa potreby:

citrónová šťava
olej
hladká múka

Postup prípravy receptu

Porcie ryby umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Cuketu umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Šalotku olúpeme a nakrájame na veľmi tenké prúžky. Lyžicu masla obalíme v hladkej múke. Na oleji opečieme porcie ryby dozlatista. Potom je preložíme na tanier a uchováme na teple. Na výpeku orestujeme plátky cukety ružova, tiež je vyberieme a uchováme teplé. Do vzniknutej šťavy podľa potreby pridáme olej, na ktorom necháme osmažiť šalotku. Tú zalejeme smotanou, pridáme horčicu a kúsok masla s múkou. Za stáleho miešania všetko privedieme k varu a krátko povaríme na požadovanú hustotu. Porcia pangase rozdelíme na nahriate taniere, obložíme opečenou cuketou a prelejeme teplú horčicovou omáčkou. Pangasius s horčicovou omáčkou podávame s varenými alebo opékaným zemiakom.

Komentáre k receptu Pangasius s horčicovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty