Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius s citrónovou bazalkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26412x
Pangasius s citrónovou bazalkou

Priaznivci byliniek určite ocenia úžasnú chuť a vôňu citrónovej bazalky, ktorá sa vďaka svojej citrónovej príchuti výborne hodí na prípravu rôznych druhov rýb.

vytlačiť recept Pangasius s citrónovou bazalkou
recept Pangasius s citrónovou bazalkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks filé pangase
1 štipka mletý kmín
60 g maslo
1 hrsť lístky citrónovej bazalky
1 lyžička olivový olej
1/2 lyžičky mletá sladká paprika

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

citrón

Postup prípravy receptu

Bazalku jemne nasekáme. Plátky ryby osušíme a posypeme nasekanou bazalkou. Bazalku zľahka k mäsu pritlačíme. Rybu osolíme, len mierne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Maslo na panvici rozpustíme a pangase na ňom opražíme z oboch strán. Posypeme mletou paprikou a drveným kmínom, môžeme aj okoreniť. Citrónová bazalka dodá mäsu jemnú bylinkovú a citrónovou príchuť. Usmaženého pangase s citrónovou bazalkou podávame s uvarenými alebo upečeným zemiaky, ozdobíme plátkom citróna a lístkami bazalky.

Komentáre k receptu Pangasius s citrónovou bazalkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty