Pangasius s citrónovou bazalkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 26412x
Priaznivci byliniek určite ocenia úžasnú chuť a vôňu citrónovej bazalky, ktorá sa vďaka svojej citrónovej príchuti výborne hodí na prípravu rôznych druhov rýb.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | filé pangase |
1 štipka | mletý kmín |
60 g | maslo |
1 hrsť | lístky citrónovej bazalky |
1 lyžička | olivový olej |
1/2 lyžičky | mletá sladká paprika |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Bazalku jemne nasekáme. Plátky ryby osušíme a posypeme nasekanou bazalkou. Bazalku zľahka k mäsu pritlačíme. Rybu osolíme, len mierne pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Maslo na panvici rozpustíme a pangase na ňom opražíme z oboch strán. Posypeme mletou paprikou a drveným kmínom, môžeme aj okoreniť. Citrónová bazalka dodá mäsu jemnú bylinkovú a citrónovou príchuť. Usmaženého pangase s citrónovou bazalkou podávame s uvarenými alebo upečeným zemiaky, ozdobíme plátkom citróna a lístkami bazalky.