Pangasius na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 9960x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | Pangasius |
2 lyžičky | soľ |
2 lyžice | Rasco |
2 lyžičky | drvený Knín |
4 lyžičky | citrónová šťava |
2 lyžice | olej |
príloha: | |
4 strúčiky | cesnak |
500 g | mrazená zelenina |
2 lyžice | olej |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Rybu necháme na utierke "odkvapkať". Jednotlivé filé zľahka poprášime soľou, posypeme drveným i celým rascou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Čistými rukami korenie vtlačíme do ryby (len po jednej strane). Na panvici rozohrejeme olej (maslo), pridáme mrazenú zeleninu (zmes brokolice, karfiolu, ružičkového kelu a červenej a žltej mrkvy), na plátky nakrájaný cesnak (použila som ložený v štipľavej) a osolíme. Zeleninu premiešame a orestujeme domäkka. Hotovú zeleninu vyberieme a udržujeme teplú. Do výpeku pridáme olej (maslo) aj na plátky nakrájaný cesnak, premiešame a necháme rozohriať. Vložíme filety Pangasius korenenú stranou nadol a opečieme je dozlata, otočíme ai druhú stranu opečieme. Teplé filety Pangasius na zelenine naservírujú korenenú stranou hore na taniere, pridáme teplú zeleninu a ako prílohu zvolíme dusenú alebo varenú ryžu.