Pangasius na tekvicovom pyré
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 7847x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | olivový olej (Bertollo Extra Virgin) |
4 lyžičky | tymián |
4 lyžičky | korenie na ryby |
8 lyžíc | pikantné tekvicové pyré |
4 štipky | mletý korenie |
4 porcie | pangas - rybie filé |
Postup prípravy receptu
Porcie pangase posypeme korením na ryby a tymianom, okoreníme a necháme odležať. Na rozpálenú panvicu s nelepivým dnom dáme lyžicu kvalitného olivového oleja. Vložíme porcie pangase a necháme ich krátko opekať. Po chvíli porcie otočíme a potrieme pikantným tekvicovým pyré (zmes tekvica a chilli papriky) a časť pyré pridáme na panvicu k rybe. Prikryjeme pokrievkou a prehrejeme. Pangas je rýchlo prepečený av pyré si udrží šťavu a nevysuší sa. Pangase na tekvicové pyré podávame s varenými zemiakmi a čerstvým zelným šalátom.