Pangasius na paradajkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 27176x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | paradajky (400g) |
soľ | |
200 ml | zeleninový vývar |
4 porcie | filety Pangasius |
1 lyžica | olej |
1 ks | veľká cibuľa |
1 - 2 lyžíc | kari pasta |
2 strúčiky | cesnak |
Postup prípravy receptu
Porcie ryby mierne osolíme a rozložíme na utierku, ktorá vysaje prípadnú vodu. Cibuľu aj cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na rozohriaty olej do vyššej panvice vsypeme cibuľu a orestujeme ju do zezlátnutí. Pridáme cesnak a karí pastu (alebo lyžičku karí), premiešame a 2 - 3 minúty smažíme. Potom do panvice vlejeme paradajky (ak sú vcelku tak je vopred nakrájame) aj číry vývar, premiešame, uvedieme do varu a 5 minút prevaríme. Zmiernite plameň, pridáme porcie pangasia, priklopíme pokrievkou a necháme 5 minút dusiť. Potom rybu otočíme a necháme ešte 5 minút dusiť. Pangasia na paradajkách podávame s varenou alebo dusenou ryžou.