Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 27262x
Rybie filé pečené na masle, preliate Smetanovo-bazalkovou omáčkou, podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | rybie filé Pangas |
omáčka: | |
3 ks | vňaťovú cibuľka |
150 ml | biele suché víno |
150 ml | smotana na šľahanie |
4 lístky | čerstvá bazalka |
1,5 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
čestvě mletý farebný korenie | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava | |
2 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku a bazalku očistíme a jemne usekáme. Najskôr si pripravíme omáčku. Na masle necháme speniť cibuľku, ktorú prelejeme vínom a smotanou. Zmiernime teplotu a necháme asi 3 až 4 minúty povariť. Potom pridáme usekanou bazalku, soľ a mleté farebný korenie, necháme prejsť varom a odstavíme. Uchováme na teple. V panvici rozohrejeme maslo (asi 2 lyžice), na ktorom rybie filé zvoľna opečieme z oboch strán do ružova. Upečené filé rozdelíme na porcie, podľa chuti osolíme a okoreníme. Prelejeme Smetanovo-bazalkovou omáčkou a podávame so zeleninovou oblohou a opečenými alebo varenými zemiakmi.