Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27262x
Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou

Rybie filé pečené na masle, preliate Smetanovo-bazalkovou omáčkou, podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou
recept Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g rybie filé Pangas

omáčka:

3 ks vňaťovú cibuľka
150 ml biele suché víno
150 ml smotana na šľahanie
4 lístky čerstvá bazalka
1,5 lyžice maslo

podľa chuti:

soľ
čestvě mletý farebný korenie

podľa potreby:

citrónová šťava
2 lyžice maslo

Postup prípravy receptu

Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku a bazalku očistíme a jemne usekáme. Najskôr si pripravíme omáčku. Na masle necháme speniť cibuľku, ktorú prelejeme vínom a smotanou. Zmiernime teplotu a necháme asi 3 až 4 minúty povariť. Potom pridáme usekanou bazalku, soľ a mleté farebný korenie, necháme prejsť varom a odstavíme. Uchováme na teple. V panvici rozohrejeme maslo (asi 2 lyžice), na ktorom rybie filé zvoľna opečieme z oboch strán do ružova. Upečené filé rozdelíme na porcie, podľa chuti osolíme a okoreníme. Prelejeme Smetanovo-bazalkovou omáčkou a podávame so zeleninovou oblohou a opečenými alebo varenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Pangasius na masle s bazalkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty