Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangasius na kari

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28751x
Pangasius na kari

Vydarený experiment. Okorenený Pangasius s grepový šťavou a curry omáčkou.

vytlačiť recept Pangasius na kari
recept Pangasius na kari
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg Pangasius
karí korenie
2 - 3 lyžíc curry omáčka
soľ
1/2 ks ružový grep
2 - 3 lyžíc olivový olej
celý farebný korenie

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Pangasius (čerstvú rybu alebo rozmrazenú) najskôr potrieme soľou a bohato posypeme čerstvo nadrceným farebným korením z oboch strán. Pokvapkáme šťavou z polovičky ružového grepu a pomažte curry omáčkou opäť z každej strany. Nakoniec zalejeme olivovým olejom. Takto naloženú rybu necháme 24 hodín marinovať. Na druhý deň rozpálime nepriľnavou panvicu s plátkom masla a rybu osmažíme. Keby sa nám připalovala, môžeme podliaty trochou vody. Počas prípravy posypeme každý plát ryby štipkou kari korenia. Pangasius na kari chutí najlepšie so zemiakom kašou. Chuťovo ho dobre doplní čerstvo nakrájaný pór a na tanieri doplníme aj lyžičkou curry omáčky.

Komentáre k receptu Pangasius na kari (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty