Pangasius na kari
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 28751x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | Pangasius |
karí korenie | |
2 - 3 lyžíc | curry omáčka |
soľ | |
1/2 ks | ružový grep |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
celý farebný korenie | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Pangasius (čerstvú rybu alebo rozmrazenú) najskôr potrieme soľou a bohato posypeme čerstvo nadrceným farebným korením z oboch strán. Pokvapkáme šťavou z polovičky ružového grepu a pomažte curry omáčkou opäť z každej strany. Nakoniec zalejeme olivovým olejom. Takto naloženú rybu necháme 24 hodín marinovať. Na druhý deň rozpálime nepriľnavou panvicu s plátkom masla a rybu osmažíme. Keby sa nám připalovala, môžeme podliaty trochou vody. Počas prípravy posypeme každý plát ryby štipkou kari korenia. Pangasius na kari chutí najlepšie so zemiakom kašou. Chuťovo ho dobre doplní čerstvo nakrájaný pór a na tanieri doplníme aj lyžičkou curry omáčky.