Pangas v marináde
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69231x
Jednoduchý recept pre milovníkov rybacích pokrmov. Môžeme ho pripraviť aj pre slávnostnejší príležitosť, alebo len ako zdravú a ľahkú večeru.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | Pangas - rybie filé |
marináda: | |
bylinky | |
2 lyžice | kyslá smotana |
3 strúčiky | cesnak |
sušený zázvor | |
2 ks | vajcia |
2 lyžice | biele víno |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Mrazené rybie filé osolíme. Asi po 5-tich minútach, až trochu povolí, je utrieme, osušíme a opäť osolíme. Cesnak ošúpeme a rozdrvíme. Pripravíme si marinádu. Rozšľaháme vajcia, kyslú smotanu, biele víno. Vmiešame rozdrvený cesnak, bylinky a podľa obľúbenosti aj sušený zázvor. Už nesolíme. Pangas vložíme do marinády a necháme ich asi 2 - 3 hodiny odležať. Potom filé opečieme na rozpálenom oleji dozlatista. Pre slávnostnejší príležitosť podávame pangas v marináde s hranolčekmi, alebo opečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Pre ľahšie večeru sú vhodné varené zemiaky, alebo zemiaková kaša. Samozrejme nesmie chýbať čerstvá zelenina v podobe šalátu alebo oblohy.