Pangas čína so zemiakovými plackami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 44798x
Rybie filé tentoraz upravené ako čína s množstvom zeleniny a zemiakových placiek. Chutí aj deťom, ktoré rybie mäso nemusí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | sójová omáčka |
600 g | filé Pangasius |
120 g | zeler |
2 lyžičky | korenie na čínu |
3 ks | paprika |
2 lyžice | sladká sójová omáčka |
2 ks | Mrkva |
cestíčko: | |
1 kg | zemiaky |
3 lyžičky | majorana |
5 lyžičiek | hladká múka |
100 ml | mlieko |
1 palička | cesnak |
4 ks | vajcia |
marináda: | |
2 lyžičky | zmes korenia na ryby |
4 strúčiky | cesnak |
2 lyžičky | sladká sójová omáčka |
2 lyžice | olej |
2 lyžice | pivné marináda s cibuľkou |
podľa chuti: | |
soľ, korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Filé z Pangasius nakrájame na väčšie prúžky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Na marinádu zmiešame korenie na ryby, sójovú omáčku, pivné marinádu s cibuľkou, rozotrený cesnak so soľou a olej. Pangasius zmiešame s marinádou a necháme aspoň 2 hodiny marinovať. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na štvorčeky, mrkva oškrabeme a nakrájame na kolieska, zeler nakrájame na kúsky. Na panvici rozpálime olej a vlejeme Pangasius. Rýchlo orestujeme a pridáme zeleninu. Ochutíme korením a dusíme domäkka. Podľa potreby mierne podlejeme. Zemiakových placiek: Zemiaky olúpeme a polovicu nastrúhame na jemno a polovicu predkované. Vytlačíme škrob a zmiešame s korením, mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom, vajciami a soľou. Vymiešame hladké cestíčko a na lívanečníku smažíme malé zemiakových placiek. Pangas čínu podávame s zemiakových placiek a zeleninou.