Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pangas čína so zemiakovými plackami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 44798x
Pangas čína so zemiakovými plackami

Rybie filé tentoraz upravené ako čína s množstvom zeleniny a zemiakových placiek. Chutí aj deťom, ktoré rybie mäso nemusí.

vytlačiť recept Pangas čína so zemiakovými plackami
recept Pangas čína so zemiakovými plackami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica sójová omáčka
600 g filé Pangasius
120 g zeler
2 lyžičky korenie na čínu
3 ks paprika
2 lyžice sladká sójová omáčka
2 ks Mrkva

cestíčko:

1 kg zemiaky
3 lyžičky majorana
5 lyžičiek hladká múka
100 ml mlieko
1 palička cesnak
4 ks vajcia

marináda:

2 lyžičky zmes korenia na ryby
4 strúčiky cesnak
2 lyžičky sladká sójová omáčka
2 lyžice olej
2 lyžice pivné marináda s cibuľkou

podľa chuti:

soľ, korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Filé z Pangasius nakrájame na väčšie prúžky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Na marinádu zmiešame korenie na ryby, sójovú omáčku, pivné marinádu s cibuľkou, rozotrený cesnak so soľou a olej. Pangasius zmiešame s marinádou a necháme aspoň 2 hodiny marinovať. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na štvorčeky, mrkva oškrabeme a nakrájame na kolieska, zeler nakrájame na kúsky. Na panvici rozpálime olej a vlejeme Pangasius. Rýchlo orestujeme a pridáme zeleninu. Ochutíme korením a dusíme domäkka. Podľa potreby mierne podlejeme. Zemiakových placiek: Zemiaky olúpeme a polovicu nastrúhame na jemno a polovicu predkované. Vytlačíme škrob a zmiešame s korením, mliekom, múkou, prelisovaným cesnakom, vajciami a soľou. Vymiešame hladké cestíčko a na lívanečníku smažíme malé zemiakových placiek. Pangas čínu podávame s zemiakových placiek a zeleninou.

Komentáre k receptu Pangas čína so zemiakovými plackami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty