Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pálivé zemiakové plátky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4908x
Pálivé zemiakové plátky

Recept na pikantnú zeleninovú prílohu.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Pálivé zemiakové plátky
recept Pálivé zemiakové plátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

sezamové semienka
olivový olej
soľ alebo bylinková soľ
6 - 8 ks väčšie zemiaky
1 lyžica celý farebný korenie
grilovacie korenie
1 ks biela paprika
1 ks veľká cibuľa
celý rasca
4 - 5 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriku očistíme a rozkrájame na rezance, olúpanú cibuľu na kolieska, cesnak na plátky. Plech vymastíme olejom a po celej ploche rozprestrieme zemiaky, ktoré zasypeme paprikou, cibuľou a cesnakom. Bohato posypeme soľou, grilovacím korením, rascou a celým farebným korením, nakoniec pridáme sezamové semienka. Rúru predhrejeme na 180 ° C a zemiakové plátky pečieme dozlata a chrumkava za občasného premiešania. Pálivé zemiakové plátky podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu, smaženému syru, rybe apod . Môžeme ich podávať aj ako hlavný chod s tatárskou omáčkou, dresingom apod

Komentáre k receptu Pálivé zemiakové plátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty