Pálivé zemiakové plátky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4908x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sezamové semienka | |
olivový olej | |
soľ alebo bylinková soľ | |
6 - 8 ks | väčšie zemiaky |
1 lyžica | celý farebný korenie |
grilovacie korenie | |
1 ks | biela paprika |
1 ks | veľká cibuľa |
celý rasca | |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriku očistíme a rozkrájame na rezance, olúpanú cibuľu na kolieska, cesnak na plátky. Plech vymastíme olejom a po celej ploche rozprestrieme zemiaky, ktoré zasypeme paprikou, cibuľou a cesnakom. Bohato posypeme soľou, grilovacím korením, rascou a celým farebným korením, nakoniec pridáme sezamové semienka. Rúru predhrejeme na 180 ° C a zemiakové plátky pečieme dozlata a chrumkava za občasného premiešania. Pálivé zemiakové plátky podávame ako prílohu ku grilovanému mäsu, smaženému syru, rybe apod . Môžeme ich podávať aj ako hlavný chod s tatárskou omáčkou, dresingom apod