Pálivé plnené vajcia
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 104573x
Vajíčka s nátierková náplňou. Recept vhodný aj na najrôznejšie oslavy pre ozdobenie obložené misy.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
pažítka | |
soľ | |
pálivá horčica | |
2 ks | paradajka |
mletá štipľavá paprika | |
6 ks | vajcia |
10 dkg | tvrdý syr |
5 dkg | chrenovej nátierkové maslo |
mleté čierne korenie | |
na ozdobu: | |
čerstvý petržlen | |
tatárska omáčka |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, ochladíme studenou vodou a olúpeme. Štyri vajcia pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme z nich žĺtky, ktoré použijeme do plnky. Posledným vajciam zrežeme špičky, nevydlabujeme. Pripravíme si náplň. V miske vymiešame chrenovej nátierkové maslo, nastrúhaný tvrdý syr, čerstvo nasekanú pažítku (ak nemáme, môže byť i sušená). Doplníme o pálivú horčicu a dochutíme soľou, korením a pálivou paprikou. Nakoniec primiešame vydlabanej žĺtky. Náplň dobre zmiešame a dáme aspoň na 30 minút do chladu. Medzitým si pripravíme pevná rajčiaky, ktoré rozkrojíme a tiež vydlabeme, aby nám zostali len rajčiakovej mištičky. Vydlabaný vajíčka plníme zmesou a zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Vajcia bez špičiek len poukladáme na tanierik, na hornej zrezanou špičku nakladieme trochu pripravenej nátierky a priklopíme mištičku z rajčiaka. Môžeme ešte dozdobiť tatárskou omáčkou a paradajky natečkovat. Obe varianty plnených vajíčok uchovávame do podávania v chlade.