Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pálivá neapolská pizza

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26731x
Pálivá neapolská pizza

Pizza ako z Talianska na plechu.

vytlačiť recept Pálivá neapolská pizza
recept Pálivá neapolská pizza sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3,5 hrnku polohrubá múka
20 ks olivy
1 konzerva paradajkový pretlak
3 strúčiky cesnak
1,25 hrnku vlažná voda
1 lyžica oregano
4 ks feferónka
1/2 lyžičky soľ
1 lyžička mletý korenie
30 g droždie
5 ks paradajka
20 dkg strúhaný syr
2 lyžice cukor krupica
20 dkg údenina
2 lyžice olej
3/4 hrnku olivový olej
1 lyžica bazalka
2 ks cibula

Postup prípravy receptu

Urobíme kvások. Droždie zmiešame so štyrmi lyžicami vlažnej vody a cukrom. Dáme na teplé miesto, aby kvások vzišiel. Soľ a múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku, kam vlejeme kvások, zvyšok vody a olej. Dobre prepracujeme. Cesto na pizzu necháme kysnúť asi hodinu. Potom cesto rozvaľkáme na dva plechy, ktoré predtým vymažeme olejom. Počas kysnutia si pripravíme náplň. Olej, cibuľa, paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ, korenie, cesnak, cukor, salámu, trochu olív, feferónky nakrájame na kolieska alebo nasekáme. Všetko spolu podusíme v omáčku. Cesto na plechu natrieme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a potom vložíme do predhriatej rúry na 200 ° C. Neapolskú pizzu pečieme asi 20 minút dozlatista.

Komentáre k receptu Pálivá neapolská pizza (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty