Pálivá neapolská pizza
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26678x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | soľ |
1 lyžička | mletý korenie |
30 g | droždie |
5 ks | paradajka |
20 dkg | strúhaný syr |
2 lyžice | cukor krupica |
20 dkg | údenina |
2 lyžice | olej |
3/4 hrnku | olivový olej |
1 lyžica | bazalka |
2 ks | cibula |
3,5 hrnku | polohrubá múka |
20 ks | olivy |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
3 strúčiky | cesnak |
1,25 hrnku | vlažná voda |
1 lyžica | oregano |
4 ks | feferónka |
Postup prípravy receptu
Urobíme kvások. Droždie zmiešame so štyrmi lyžicami vlažnej vody a cukrom. Dáme na teplé miesto, aby kvások vzišiel. Soľ a múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku, kam vlejeme kvások, zvyšok vody a olej. Dobre prepracujeme. Cesto na pizzu necháme kysnúť asi hodinu. Potom cesto rozvaľkáme na dva plechy, ktoré predtým vymažeme olejom. Počas kysnutia si pripravíme náplň. Olej, cibuľa, paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano, soľ, korenie, cesnak, cukor, salámu, trochu olív, feferónky nakrájame na kolieska alebo nasekáme. Všetko spolu podusíme v omáčku. Cesto na plechu natrieme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a potom vložíme do predhriatej rúry na 200 ° C. Neapolskú pizzu pečieme asi 20 minút dozlatista.