Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pálihubka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43792x
Pálihubka

Lacná varianta guláša ostré chuti so sójovým mäsom.

vytlačiť recept Pálihubka
recept Pálihubka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks masox
soľ
1 lyžička mletá štipľavá paprika
horúca voda
4 lyžice hladká múka
1750 ml voda
5 lyžíc ostrý kečup
1 lyžička sójová omáčka
2 lyžičky vegeta
1 palička cesnak
4 ks hydinové párky
250 g bravčová pliecko
4 guličky nové korenie
3 ks cibula
1 balíček sójové kocky
3 lyžičky gulášová korenie
1 lyžička karí korenie
500 g cuketa
3 lyžičky mletá sladká paprika
olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Sójové mäso prelejeme horúcou vodou, pridáme masox, korenie, sójovú omáčku a privedieme k varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Mäso scedíme a vytlačíme prebytočnú vodu. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou. Mäso nakrájame na kocky, párky na kolieska. Cuketu ošúpeme, vydlabeme semienka a nakrájame na kocky. Ak je mladá, tak šupku necháme. Na oleji speníme cibuľu a smažíme dozlata. Pridáme bravčové a odkvapkané sójové mäso, rozotrený cesnak, posypeme korením, pokvapkáme kečupom, podlejeme vodou a dusíme do polomäkké. Stále podlievame, aby sa zmes nepripálila. Potom pridáme párky na kolieska a nakrájanú cuketu a dusíme domäkka. Podľa chuti môžeme ešte pridať pálivú papriku alebo kečup a dosoliť. Pálihubku zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Hotovú pálihubku podávame s varenými cestovinami alebo knedľou.

Komentáre k receptu Pálihubka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty