Palacinky s čokoládovou penou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 7254x
Jemné palacinky s dokonalou čokoládovou penou. Kalorická bomba, ale raz za čas si ju dopriať môžeme.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3 dl | mlieko |
1 štipka | soľ |
50 g | cukor múčka |
150 g | hladká múka |
3 ks | vajcia |
krém: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
3 lyžice | mäkký tvaroh |
150 g | horká čokoláda |
100 g | maslo |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Z rozšľahaných vajíčok, vlažného mlieka, štipky soli, cukru a hladkej múky vymiešame hladké cestíčko, ktoré necháme pár minút odležať. Panvica rozpálime a potrieme zľahka olejom. Vlejeme trochu cesta a roztiahneme pohybom po panvici. Po pár minútach otočíme a opečieme iz druhej strany. Takto osmažíme každú palacinku. Maslo s rozlámanú čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu dotuha vyšľaháme. Rozpustenú čokoládu vmiešame k smotane a nakoniec primiešame tvaroh. Palacinky necháme vychladnúť a potrieme ich čokoládovou penou. Palacinky preložíme napoly, potom na trojúhleníčky, prípadne smotáme - ako je libo. Palacinky s čokoládovou penou pred podávaním posypeme cukrom.