Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Palacinková slaná torta

  • hlavné chody
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35113x
Palacinková slaná torta

Zostalo vám hovädzie mäso z polievky? Skúste si z neho pripraviť na večeru slanú Palacinkovú tortu.

vytlačiť recept Palacinková slaná torta
recept Palacinková slaná torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička hladká múka
150 g strúhaný syr
1 kocka masox

cesto:

2 ks vajcia
200 g hladká múka
1/2 l mlieko

náplň:

3 ks cibula
400 g varené hovädzie mäso

podľa chuti:

karí korenie
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej
maslo na vymastenie
vývar

Postup prípravy receptu

Z múky, vajec a mlieka pripravíme cestíčko, z ktorého upečieme 10 kusov palaciniek o priemere veľkosti okrúhle zapekacej misy. Cibuľu olúpeme a vložíme do vriacej vody s masovou kockou. Uvaríme domäkka a necháme odkvapkať. Pripravíme si náplň. Studené varené hovädzie mäso pomelieme spolu s cibuľou na jemno. Osolíme a ochutíme korením. Potom ho na oleji orestujeme, zaprášime múkou a podľa potreby zriedime vývarom tak, aby vznikla hustá kaša. Zapekacie misu vytrieme maslom. Každú palacinku natierame mäsovou náplňou a Vrsi do misy na seba. Končíme nenamazanou palacinku. Vo väčšom hrnci privedieme k varu vodu, vložíme do neho naplnenou misu a prikryjeme pokrievkou. Zvoľna varíme asi 30 minút. Medzitým si jemne nastrúhame tvrdý syr. Prechladnuté Palacinkové dortíků vyklopíme na veľký tanier a husto posypeme syrom. Krátko zapečieme v mikrovlnnej rúre. Akonáhle sa pokrm dostatočne prehreje a syr sa rozpustí, ihneď podávame. Vhodnou prílohou k masovému palačinkovému torte je čerstvá zelenina.

Komentáre k receptu Palacinková slaná torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt