Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Ovsená kaša s jahodami

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 134530x
Ovsená kaša s jahodami

Nebojte sa vyskúšať kašu z ovsených vloček.Chutná rovnako dobre, ako kaša krupicová alebo ryžové.

vytlačiť recept Ovsená kaša s jahodami
recept Ovsená kaša s jahodami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
3/4 l mlieko
250 g ovsené vločky
100 g maslo
1 miska jahôd

podľa potreby:

kakao
Škorica
cukor krupica

Postup prípravy receptu

Nezáleží na tom, aké jahody na ovsenú kašu použijeme. Vždy kašu výborne dochuťou. Ak máme čerstvé jahody, tak je umyjeme a rozpůlíme.Když jahody zmrazené, necháme ich na teplom mieste trochu povoliť a ak použijeme jahody kompotové, tak je iba scedíme. Maslo v hrnci uškvaříme dočervena. Ovsené vločky prepláchneme v studenej vode, vodu zlejeme. Vločky zalejeme štvrť litrom mlieka a necháme asi 20 minút odstáť. Vločky trochu napučia a zmäknú. Mlieko nezlievame. Naopak, prilejeme ďalšie pol liter mlieka, pridáme štipku soli a za stáleho miešania privedieme k varu, kaša zhustne. Potom ešte aspoň ďalších 5 minút na miernom ohni miešame. Do kaše vmiešame 1 lyžicu cukru. Kašu rozdelíme na taniere a každú porciu ešte trochu pocukrujeme, posypeme škoricou a kakaom, ozdobíme jahodami a polejeme lyžicou uškvařeného masla. Ak použijeme jahody kompotové, môžeme kašu poliať aj šťavou z kompótu. Ovsená kaša s jahodami preliata maslom, vás naozaj nesklame.

Komentáre k receptu Ovsená kaša s jahodami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty