Ovocný koláč so želatínou
- dezerty
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 77001x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | korpus (zakúpený alebo z bábovkového cesta) |
na ozdobu: | |
2 ks | jablko |
2 balíčky | červená želatína |
2 ks | broskyňa (nektarinka) |
2 ks | hruška |
4 lyžice | cukor múčka |
20 ks | černice |
Postup prípravy receptu
Nakrájame umyté hrušky, jablká a broskyne (nektárinky) na tenšie mesiačiky. Z hrušky vykrojíme hviezdičku pre stred koláče. Pripravíme si černice. Pripravený korpus (upečený z bábovkového cesta alebo zakúpený už hotový) poukladáme ovocím. Ovocie kladieme z vonkajšieho kruhu smerom dovnútra. Podľa návodu si pripravíme červenú želatínu, do ktorej pridáme trochu cukru alebo vody z kompótu. Ovocie želatínou polejeme. Ovocný koláč so želatínou necháme stuhnúť a môžeme podávať.