Ovocný koláč so želatínou a smotanou
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 65090x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
200 g | cukor |
8 lyžíc | horúca voda |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
200 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
krém: | |
2 ks | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
ovocie | |
na potření: | |
1 balíček | želatína v prášku |
náplň: | |
2 ks | kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si korpus. Prísady na cesto zmiešame. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech na korpus a pečieme pri 180 - 200 ° C dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť. Do acidofilných smotán vmiešame vanilkové cukry. Náplň natrieme na studený korpus a poukladáme ovocím. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale. Ovocný koláč slabo polejeme želatínou a necháme stuhnúť v chladničke. Hotový ovocný koláč so želatínou a smotanou nakrájame a môžeme podávať.